Zamknij

Niedoceniany szczaw

14:43, 17.07.2018
Skomentuj

Zdrowy i smaczny • Kilka tygodni temu opublikowaliśmy serię artykułów poświęconych pokrzywie, dziś czas na inny „chwast” popularny w naszych ogrodach - szczaw. Pamiętam z dzieciństwa pyszną zupę szczawiową, którą robiła moja mama. Okazuje się jednak, że szczaw poza tym, że może być oryginalną przyprawą w naszej kuchni, ma jeszcze mnóstwo właściwości odżywczych, które mogą pozytywnie wpłynąć na nasze zdrowie.

W Polsce występuje kilkadziesiąt rodzajów szczawiu, wśród nich ten najpopularniejszy szczaw polny. Szczaw zawiera między innymi witaminy C, witaminę B6, kwas foliowy i witaminę A. Oraz minerały takie jak: wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk...

 

 

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%