Zamknij

Z serem, makiem, jabłkiem...

12:34, 22.05.2018 Aktualizacja: 13:00, 22.05.2018
Skomentuj

Rozwadza • Mimo że wypiekanie „kołocza” jest długoletnią tradycją naszego regionu przekazywaną z pokolenia na pokolenie, wojewódzki konkurs wypieku tego przysmaku odbywa się w w naszym województwie dopiero po raz dziewiąty. Słowo „konkurs” często kojarzy nam się rywalizacją i walką o zwycięstwo, jednak sobotni (19.05) konkurs wypiekania kołocza, który odbył się w Rozwadzy, wcale nie miał takiego charakteru.

Reprezentantów dwunastu drużyn, które wzięły udział w sobotnim wydarzeniu, łączy po prostu pasja do wyrabiania tego śląskiego przysmaku i chęć kultywowanie tej smacznej tradycji. - Jak co roku konkurs przebiega wesoło i w miłej atmosferze. Niestety jedna z drużyn z przyczyn losowych w ostatniej chwili poinformowała nas, że nie da rady dołączyć do nas dzisiaj. Na szczęście udało nam się rozwiązać ten problem i wszystko poszło zgodnie z planem. Zachęcamy wszystkich do wzięcia udziału w konkursie. Nie jest to wcale takie trudne - mówi Rita Grądalska, sołtys Rozwadzy...

 

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%